Dry-Needling

To-the-point werken aan het verhelpen van uw klachten

Dry-Needling bij DubbelFit Fysiotherapie

'To-the-point' behandelingen met Dry-Needling
Bij sommige klachten maken wij ook gebruik van Dry-Needling. Dry-Needling is een veilige en effectieve behandelmethode voor het behandelen van myo-fasciale pijnklachten: pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Klinisch gezien resulteert Dry-Needling vaak in een snelle directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betrokken spieren en gewrichten.

Intake en onderzoek

Dry-Needling is een extra specialisatie van de fysiotherapeut. De gespecialiseerde fysiotherapeut van DubbelFit zal net als bij andere vormen van fysiotherapie altijd starten met een intake en onderzoek. Zodra de fysiotherapeut in de intake kenmerken herkent die passen bij myo-fasciale klachten zal de fysiotherapeut in het onderzoek aandacht besteden aan de mogelijk aanwezige triggerpoints in de betrokken spieren. Triggerpoints worden vaak omschreven als 'spierknopen' en voelen als verhardingen in de spier. De fysiotherapeuten van DubbelFit zijn goed in staat om eventueel aanwezige triggerpoints te lokaliseren.

Uiteraard zal er tijdens het onderzoek niet alleen aandacht worden besteedt aan de eventueel aanwezig triggerpoints. Ook de mogelijk andere oorzaken van uw klachten zullen zorgvuldig worden onderzocht.

De behandeling

Na het vaststellen van de juiste diagnose wordt er een behandeltraject gestart. Bij aanwezige triggerpoints kan de fysiotherapeut u voorstellen om deze te behandelen middels de Dry-Needling methode. Uiteraard zal de fysiotherapeut u stap voor stap vertellen hoe de Dry-Needling behandeling eruit ziet en wat u kan verwachten. Wij vinden het belangrijk om te vermelden dat wanneer u een Dry-Needling behandeling niet prettig vind wij ook andere technieken in huis hebben voor het behandelen van myo-fasciale pijnklachten.

Vergoeding Dry-Needling
Dry-needling is een officiële behandeltechniek van de fysiotherapeut en de behandelingen worden daardoor gewoon vergoedt door uw zorgverzekering uit de aanvullende verzekering. Uiteraard hebben de fysiotherapeuten van DubbelFit, die de Dry-needling behandeling uitvoeren, hier extra opleidingen voor gevolgd en inmiddels al meer dan 5 jaar ervaring hierin opgedaan.

28959375_2063772687214542_770060131641925910_n

Onze fysiotherapeuten vind je ook bij:

Sparta jeugdopleiding
Logo Hockeyclub Rotterdam