Revalidatie

Vertrouw op onze uitgebreide ervaring opgedaan "in het veld"

Revalidatie en sport-revalidatie

Het verschil hierin is afhankelijk van de einddoelstelling, dit is wisselend per persoon. Een revalidatietraject wordt gestart na een ongeval of acute blessure, hierbij is in sommige gevallen een operatie helaas noodzakelijk. Bij DubbelFit fysiotherapie betekent revalidatie voor ons het volgende: er alles aan doen om weer terug te keren op het gewenste niveau. Voor de één is dit het weer kunnen uitvoeren van zijn of haar dagelijkse activiteiten, voor de ander kan dit betekenen weer terug te willen keren op zijn oude sportniveau. Voor beide vormen van revalidatie kunt u terecht bij DubbelFit fysiotherapie.

Waarom sport-revalidatie bij DubbelFit?

Bij DubbelFit fysiotherapie kennen wij jouw sport, met de daarbij horende specifieke beweegpatronen. Mattias: ''In mijn vooropleiding/werk als gymdocent heb ik veel kennis en vaardigheden opgedaan in alle richtingen van sport, een waardevol pakket voor het vertalen van jouw blessure, naar jouw sport''. Mattias voetbalt al zijn hele leven, en kent daardoor de voetbalsport als geen ander. Naast zijn werk bij DubbelFit is Mattias hoofd-fysiotherapeut van de heren 1 selectie op hockey club Rotterdam. Mattias: ''Heren 1 van HC Rotterdam speelt op het hoogste hockeyniveau van Nederland, we zijn daardoor een professioneel hockeyteam. Ik werk op HC Rotterdam met sporters van het hoogste niveau, die vaak naast het spelen voor HC Rotterdam heren 1 nog uitkomen met hun nationale elftal op EK's, WK's en Olympische Spelen''.

Steven: ''Door mijn jaren lange volleybal ervaring ben ik erg bekend met de beweegpatronen van de bovenhands-en werp sporten''. Schouder en arm blessures zijn daardoor bij Steven erg op hun plek. Steven is naast zijn werk bij DubbelFit ook fysiotherapeut bij het dames 1 team van HC Rotterdam. Hierdoor is ook Steven erg bekend met sportrevalidaties. Als extra specialisatie is Steven opgeleid voor het behandelen van long-aandoeningen zoals COPD en Corona -revalidatie.

DubbelFit fysiotherapie is in samenwerking met sportartsen, orthopeden en (topsport)club's een fysiotherapiepraktijk waar ook geregeld topsporters revalideren voor specifieke blessures. We zijn met de praktijk gevestigd in health center Krimpenerwaard en health center Zuid, beide moderne sportscholen. Door deze locaties beschikken wij als DubbelFit over professionele trainingsapparatuur en hebben wij toegang tot de groepsles zalen, die ook gebruikt kunnen worden tijdens een sportrevalidatie.

Samenwerkingen binnen de sport
Bij DubbelFit fysiotherapie werken we close samen met verschillende specialisten in het werkveld. Zo hebben we binnen de praktijk veel specialistische kennis en ervaring voor heup en liesblessures, en werken we hier erg nauw in samen met de afdeling orthopedie van het Erasmus MC. Ook voor de revalidatie van de voorste kruisband, meniscus en schouderblessures werken we veel samen met gespecialiseerde sportartsen en orthopeden uit de omgeving.

28959375_2063772687214542_770060131641925910_n

Onze fysiotherapeuten vind je ook bij:

Sparta jeugdopleiding
Logo Hockeyclub Rotterdam